NicProxy Alan Adı Kayıt Operatörü

ICANN-Akredite Kayıt Operatörü

NicProxy,
Domain Registrar

Geleceğinize NicProxy ile
yatırım yapın, kazancınızı arttırın.

Müşteri Girişi

Alan Adi Kaydinda E-Posta Onayi Zorunlulugu

Merkezi Kayit Operatörü Duyuru Tarih 18.09.2019

Degerli cozum ortagi,

Alan adi kayit islemlerinde, yeni ICANN regulasyonlari geregince 18.09.2019 tarihi itibariyle alttaki duzenlemeler uygulamaya alinmistir;

  1. Ilk Kullanimda E-Posta Onayi Zorunlulugu;
    Yapilacak domain kayitlarinda alan adinin ‘Registrant Contact’ bilgilerinde yer alan e-posta adresinin, ilk kullanimda onaylanmasi gerekmektedir.
    1. Ilgili e-posta adresine gonderilecek olan bildirim uzerinden 14 gun icerisinde onay islemi gerceklestirilmezse alan adi ‘Suspend’ durumuna alinir. Onay islemi gerceklestirildikten sonra ilgili alan adi tekrar ‘Aktif’ edilmektedir.

    2. Ayni e-posta adresi uzerinden yapilacak ikinci ve sonraki alan adi kayitlarinda, ilk islemde gerceklestirildigi icin tekrar e-posta onayi yapilmasi gerekmez.

  2. E-Posta Guncelleme Sonrasi Onay Zorunlulugu;
    Mevcut kayitli alan adlarinin ‘E-Posta Adresi’, ‘Organizasyon Ismi’ ve ‘Ad Soyad’ bilgilerinde herhangi bir degisiklik/guncelleme yapilmasi halinde ilgili alan adinin iletisim bilgilerinde yer alan e-posta adresine bir dogrulama bildirimi gonderilir.
    1. Bilgi degisikligi sonrasi e-posta dogrulama isleminin 5 gun icerisinde gerceklestirilmesi gerekir. Yapilacak onay sonrasi, guncel bilgiler alan adi whois bilgilerine yansitilir. Ilgili sure icerisinde onay verilmemesi halinde, yapilan bilgi guncelleme islemi iptal edilir ve alan adi bilgilerine yansitilmaz.

    2. Bilgi guncelleme sirasinda mevcut e-posta adresi degistirilirse, onay bildirimi hem eski hem de yeni e-posta adresine gonderilir ve her iki e-posta uzerinden de onay islemi yapilmasi gerekir.
      1. Bu islem sonrasi ilgili domain icin 60 gunluk transfer kilidi uygulayabilir.

    3. E-posta degisikliklerinde kullanicinin eski e-posta adresine erisimi yoksa, bayi e-posta adresine gonderilen kopyanin onaylanmasi gerekir.
      1. Yeni e-posta adresine gonderilen onay bildirimi ise bayi tarafindan onaylanamaz ve yalnizca kullanici tarafindan gerceklestirilebilir. Bu nedenle yeni e-posta adresinin ulasilabiliyor olmasi gerekmektedir.

Domain kayit islemlerinde tarafiniza gelebilecek kullanici talepleri ve sorularina karsilik bu bilgilendirmeyi incelemenizi onemle rica ederiz.

Bilgilerinize

Geri dön

Hemen başvur!

Nasıl NicProxy bayisi olabilirim? Bayi programı hakkında detaylı bilgi

NicProxy Haber

Tüm duyuru ve haberler  NicProxy RSS

NicProxy API, Bayi Araçları ve Platform hakkında detaylı bilgi

Test Sorgusu

www.